Kontakt oss

Spørsmål?

Ring oss på grønt nummer: 800 33 005, 
09:00 til 15:00. 
Du får også svar på Facebook:

Orkla Foods på Facebook

Reklamasjoner

Oppdager du en feil med ditt Stabbur-makrell-produkt, vil vi høre om det.
Send oss en reklamasjon:

Reklamasjonsskjema

Ofte stilte spørsmål

Sunt kosthold

 • Hvor mye sukker inneholder en boks Stabbur-Makrell?
  Åpne/lukke svar

  Det er under 1 % tilsatt sukker i en boks Stabbur-Makrell. Den søte smaken kommer først og fremst fra naturlig solmodne tomater.

 • Hvor mye salt inneholder Stabbur-Makrell?
  Åpne/lukke svar

  En stor boks Stabbur-Makrell inneholder mindre enn 1 % salt, noe som er mindre enn i mange andre vanlige pålegg (som kokt skinke, hamburgerrygg og kyllingpålegg).

 • Stemmer det at man får i seg nok omega-3 bare ved å spise én skive med Stabbur-Makrell?
  Åpne/lukke svar

  Ja, det stemmer. Vi regner 40 g Stabbur-Makrell som en passe mengde til en brødskive. Ernæringseksperter anbefaler at folk i alle aldre spiser 1-2 gram omega-3 fra fisk hver dag. Spiser du en skive med Stabbur-Makrell fra boks er du sikret dette. En enda enklere måte å spise et beger "Perfekt til en skive", som inneholder 40 g saftig, grovrevet Stabbur-Makrell og er lett å smøre rett på skiva.

Barn og Omega-3

 • Blir barn smarte av å spise Omega-3?   
  Åpne/lukke svar

  Fettsyren DHA er viktig for en optimal utvikling av hjernen. Flere studier er nødvendig for at vi kan si noe med sikkerhet om intelligens og Omega-3. En doktorgradsstudie ved Universitetet i Oslo, utført på norske kvinner, viste imidlertid at gravide som fikk tran fra uke 17 og frem til tre måneder etter fødselen, fikk barn som scoret høyere på intelligenstester ved fire års alder, enn barn av mødre som fikk maisolje. 

 • Når kan barnet begynne å få fisk?
  Åpne/lukke svar

  Jo før, jo heller! Fisk bør inkluderes i kosten fra barnet er et halvt år, og alle fiskeslag kan brukes. Fet fisk som makrell, laks og ørret inneholder mest av de viktige Omega-3 fettsyrene. Hvis barnet ditt har risiko for å utvikle allergi, spør om råd på helsestasjonen.

 • Hvor mye Omega-3 skal barnet få?
  Åpne/lukke svar

  Ernæringseksperter anbefaler 1 til 2 gram Omega-3 fra fisk hver dag. Dette kan man enten få ved å spise 40 g Stabbur-Makrell, spise annen fet fisk eller ta tran.

Hvor får jeg kjøpt produktene?

Orkla Foods sine produkter selges i de fleste norske dagligvarebutikker. Produktsortimentet kan variere noe fra butikk til butikk. Hør gjerne med din lokalbutikk om de har produktet du ser etter.