Mat på farten

Vandrer tankene i alle retninger, er det kanskje på tide med litt påfyll i magen? Sjekk ut disse fristende matpakketipsene!

mars 5, 2018

Det er viktig for både barn og voksne å få i seg nok næringsstoffer for å fungere optimalt i hverdagen. For barns vedkommende er omega-3-fettsyrene, vitamin D, protein, jod og sink viktig for utviklingen, men de samme næringsstoffene er også viktige i voksen alder. Med Stabbur-Makrell får du mange sunne næringsstoffer slik at du enkelt sørger for sunne og gode matpakker.

Her har du fem tips til enkle og spennende retter som passer perfekt til matpakken:

Wraps med laks

En matpakke behøver ikke å ta så lang tid å lage. Har du liten tid på morgenen, kan du også smøre mat kvelden før.

Plukk med deg noen taco-lefser neste gang du er i butikken, så har du et godt utgangspunkt for å lage gode wraps. Wraps er perfekt til både frokost og lunsj. Her er det uendelige muligheter, selvfølgelig, men vi foreslår en rask og enkel løsning med grønnsaker og laksefilet.

 • Du varmer wrapsen i ovnen i noen minutter, samtidig som du skjærer laksefileten i strimler og steker raskt i olje i stekepannen.
 • I mellomtiden skyller du agurk og salatblader og skjærer opp avocado. Når wrapsen er varmet opp godt nok smører du på et tynt lag med rømme for gi lunsjen det lille ekstra. Her kan du også bruke kremost om du heller ønsker det.
 • Legg så grønnsakene på wrapsen, før du legger laksestrimlene over. Pakk den inn i plastfolie, og så er matpakken klar.
  Vanskeligere er det ikke å lage en sunn og god lunsj!

Pastasalat

En god pastasalt er en smart løsning når du skal ha med matpakke på skole eller jobb, og det beste av alt er at det bare er fantasien som setter en stopp for hva du kan ha i salaten. Det er heller ikke noe problem å erstatte kjøtt eller kylling.

 • Du koker enkelt opp fullkornspasta og blander inn litt olivenolje for å holde pastaen frisk og god.
 • Klargjør så tomater, agurk, og sukkererter, som du har over pastaen. Legg ferske, nypillede reker og røkelaks som du har på toppen, før du blander alt sammen. Nå har du en god pastasalat til lunsjpausen. Ta gjerne med annen olje eller dressing for å gi salaten litt ekstra smak og fylde.
 • Ta også gjerne med en boks Stabbur-Makrell som du har oppi når det er på tide med mat. Lag gjerne en ekstra porsjon så kan du dele med sidemannen.

Potetsuppe

Suppe passer perfekt til alle måltider, og har du en termos er det ikke noe som er bedre enn en varm suppe til matpausen på jobb eller skole.

 • Du koker opp poteter, purre, hvitløk og vann sammen med en buljongterning til alt er mørt. Så kjører du alt i stavmikseren til suppen er klar.
 • Ha suppen i termos og ta med skinke- eller baconstrimer, samt brød, smør og en boks Stabbur-Makrell på siden. Enkelt, men mest av alt godt.

Sandwich – for de yngre

Vi har selvfølgelig ikke glemt barna! På skolen og i barnehagen er det viktig at de får med seg noe som faller i smak, og vi er ganske sikre på at dette kommer til bli populært i lunsjen.

 • Du starter med å smøre på to brødskiver. Den ene pynter du med litt salat, paprika og agurk, alt etter som hva dine barn foretrekker. På den andre skiven tar du på Stabbur-Makrell.
 • Legg skivene sammen, og suppler gjerne med noen cherrytomater på siden.
 • Pakk sandwichen inn i plastfolie for å holde den fersk, og så er den klar for matboksen.

En sikker vinner hos barna – og kanskje hos dere voksne også?

Fylt pitabrød

Pitabrød er alltid populært, og som med pastasalaten og wraps, er det ingen ting som stopper deg når det kommer til hva du skal ha i. Her har du et enkelt og raskt forslag til matpakke.

Du får kjøpt pitabrød i butikken, men har du litt tid til overs kan du gjerne bake dem selv.

 • Du fyller så pitabrødet med en salatmiks, grønnsaker og Stabbur-Makrell. Tomatpuréen hindrer at matpakken blir tørr, men tilsett gjerne en mild salsa for ekstra smak.
 • Vil du krydre litt ekstra slenger du i noen basilikum-blader, og noen nypillede reker eller strimler med røkelaks.

Det har ikke noe å si om du lager matpakken kvelden før eller den samme morgenen. Så lenge du pakker den inn i folie holder den seg fersk lenger. Skal du ha Stabbur-Makrell i matpakken og lager den kvelden før, tar du bare med boksen på arbeid eller skole og smører den på når du skal spise. Det er da den er aller best. Nam!

Alt du trenger er litt inspirasjon, så får du spennende og smakfulle matpakker.

Vel bekomme!