Spiser du en skive med Stabbur-Makrell, dekker du det anbefalte dagsbehovet for omega-3.
Omega-3 er sunne fettsyrer som er viktig for alle cellene i kroppen, men som den ikke klarer å lage selv. Det vil si at vi må få omega-3 gjennom det vi spiser. Fet fisk og tran er våre viktigste kilder til omega-3. Fet fisk som makrell er også en super kilde til vitamin D. Omega-3 fettsyren DHA er spesielt viktig for optimal utvikling av hjernen, nervesystemet og synet.
Det er også godt dokumentert at omega-3 fettsyrer er viktige for hjertet og blodomløpet. Fettsyrene bidrar til å holde blodåreveggene glatte og smidige, slik at blodet flyter lettere gjennom blodårene. I korte trekk kan en si at jevnlig tilførsel av omega-3 er alfa og omega for å opprettholde en god helse gjennom hele livet. Dette er helt sunt og helt sant.
En fordel med fet fisk er at det også er en kilde til vitamin D. En av to nordmenn får i seg for lite vitamin D. Dette vitaminet får vi både fra solen og via maten vi spiser. Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp kalsium, og er dermed en forutsetning for en sterk benbygning. I Norge, hvor vi har litt lite sol, er fet fisk og tran gode kilder til vitamin D.