Sunn mat gir smartere barn

Barns mentale og motoriske utvikling er avhengig av et sunt og balansert kosthold. Sjekk kostholdstipsene våre.

Fisk bør vær en naturlig del av kostholdet for alle barn allerede fra de er seks måneder gamle. Norske helsemyndigheter anbefaler å spise to til tre måltider fisk i uken. En viktig kilde til en sunn utvikling for barna er de marine omega-3-fettsyrene som finnes mye av i fet fisk, som makrell, laks og ørret.

Enkelt og sunt

Ikke alle barn er like glad i fisk, og det kan til tider være en utfordring å få i de små nok fisk. Fet fisk på brødskiven er en enkel og god måte å få barn til å spise mer fisk. Stabbur-Makrell er en klassiker som bare blir mer og mer populær.

Visste du at én skive med dette pålegget dekker dagsbehovet barn har for omega-3-fettsyrer? Slik kan du enkelt og smertefritt få deg og dine til å spise mer fisk samtidig som det dekker dagsbehovet for omega-3-fettsyrer.

Inntak av anbefalte mengder marine omega-3-fettsyrer har mange positive effekter på helsen. Inntak av fisk er med på å opprettholde et normalt blodtrykk og videre en normal hjerte- og karfunksjon, i tillegg til normal funksjon av hjernen.

Fisk er bra for hjernen

Det skjer mye med barnas hjerne de første leveårene siden den er i konstant utvikling. Det som er positivt er at studier har vist at mors inntak av fisk i svangerskapet bidrar til en positiv utvikling av syn og hjerne både i fosterlivet og i spedbarnstiden. Sunn mat kan gjøre barn både smartere og gi bedre psykisk helse. Hjernen er glad i fisk fordi marine omega-3-fettsyrer er viktig for normal funksjon av hjernen – både i oppbyggingen og i signaloverføring mellom nerveceller. Hjelper du barna dine med å få i seg nok fisk og annen sunn mat, hjelper du dem med andre ord å holde hjernen sunn og hukommelsen på topp!

Det er viktig at vi mennesker får i oss nok vitamin D. Det får du først og fremst fra solen, men i det mørke vinterhalvåret er det mange av oss nordmenn som får i oss for lite av dette. Et alternativ er da er å spise fet fisk, som er naturlig rik på vitamin D. Stabbur-Makrell smaker godt, er sunt og er en god løsning for å spise mer fisk i hverdagen.

Gi barna dine sjansen til å ha et sunt og godt kosthold – hver dag!