Viktigheten av proteiner

Det er flere gode grunner til å spise fet fisk og makrell i tomat. I tillegg til å smake godt, inneholder det også masse omega-3, vitamin D, vitamin B12, mineralene selen og jod, samt viktige proteiner.

Proteiner er viktig for kroppen, da det bidrar å bygge og bevare muskelmasse, forteller ernæringsfysiolog hos Orkla Foods Norge, Linn Anne Bjelland Brunborg. I tillegg til å øke muskelmassen bidrar også proteiner til å opprettholde normale knokler.

Det er anbefalt å spise protein til alle måltider, og da spesielt etter trening. Trening fører til en større proteinbelastning i muskulaturen, som øker proteinbehovet. De som trener mye må derfor ha økt proteininntak for å vedlikeholde, restituere og bygge opp muskulatur.

Alle Stabburets makrellvarianter inneholder et høyt proteininnhold, og er derfor en god kilde til proteiner.

Et godt måltid etter trening kan da for eksempel bestå av to grove brødskiver med makrell i tomat, toppet med noen skiver med agurk, ett egg og ett glass med melk.

Spis Stabbur-Makrell!

Linn Anne Bjelland Brunborg

Leder ernæring og sunnhet/Nutrition and health manager Orkla Foods Norge