Om Stabbur-Makrell

Norge er trolig et av de landene i verden hvor det spises mest brød, og et hermetisert pålegg fra 1950-tallet stiger stadig i popularitet. Hvert år spiser nemlig både store og små 110 millioner skiver med Stabbur-Makrell.

Smaken er den viktigste grunnen til at nordmenn spiser så mye av nettopp dette pålegget, i følge undersøkelser gjort av produsenten Orkla Foods Norge. En ekstra fordel er at Stabbur-Makrell er et av de sunneste påleggene du kan spise, og det er en enkel måte å spise mer fisk på.

Visste du at kun én skive med makrell i tomat dekker ditt daglige behov for omega-3-fettsyrer, og at det også er en god kilde til andre viktige næringsstoffer? Slik får du enkelt i både deg og barna dine mange næringsstoffer det er lett å få i seg for lite av. Derfor er det kanskje ikke så overraskende likevel at dette pålegget er populært som aldri før?

Sunnhet og helse på boks

Stabbur-Makrell har en lang og stolt historie som strekker seg tilbake til 1958. Da kom Stabburets grunnlegger, Gunnar Nilsen, opp med ideen om å lansere gule bokser med makrellfilet i tomatsaus.

I 1957 hadde Stabburet kjøpt en liten hermetikkfabrikk i Fredrikstad, East Norway Canning, som hovedsakelig drev med salg av pir (liten makrell i hermetikk). Vanskelig råvaretilgang gjorde at produktet i beste fall var et sesongprodukt, og i 1958 var det spesielt ille med fangsten av pir. Det var da ideen om å bruke makrellfilet fra større fisk ble klekket ut. Lite visste man da at en ny klassiker hadde sett dagens lys.

Når vi lager Stabbur-Makrell brukes kun makrell av beste kvalitet. Fisken lever vilt, og fanges i havområdene utenfor Norge, Skottland og Danmark. I dag finnes Stabbur-Makrell i flere varianter, med ulik smak, konsistens og størrelse – slik at det skal være enda lettere for alle å finne sin egen favoritt.

Den gode smaken

Den viktigste grunnen til at nordmenn spiser så mye Stabbur-Makrell er den ubeskrivelig gode smaken. En ekstra fordel er at Stabbur-Makrell er noe av det sunneste du kan spise, og en enkel måte å spise mer fisk på. Fiskepålegget er også sunt for de voksne og har flere helsebringende effekter.

Fisk bidrar nemlig til normal hjerte- og karfunksjon. I tillegg fungerer hjernen din bedre med fisk som en naturlig del av ditt kosthold, siden de marine omega-3-fettsyrene har livsviktige funksjoner i hjernen. Det hjelper til med å opprettholde normalt blodtrykk, og er gunstig for synet – som du ser vil kroppen din ha veldig godt av at du spiser mer fisk.

Du får makrell på boks, beger eller tube, noe som gjør det enkelt å ha det både i kjøleskapet, i lunsjboksen og med på tur. Innfører du én skive med makrell i tomat i det daglige kostholdet for deg og resten av familien, gjør du helsen deres en tjeneste.