Search
Close this search box.

Meny

ansatt-stabbur-makrell

Historien bak Stabbur-Makrell

Norge er trolig et av de landene i verden hvor det spises mest brød, og et hermetisert pålegg fra 1950-tallet stiger stadig i popularitet. Hvert år spiser nemlig både store og små 110 millioner skiver med Stabbur-Makrell.

Smaken er den viktigste grunnen til at nordmenn spiser så mye av nettopp dette pålegget, i følge undersøkelser gjort av produsenten Orkla Foods Norge. En ekstra fordel er at Stabbur-Makrell er et av de sunneste påleggene du kan spise, og det er en enkel måte å spise mer fisk på.

Visste du at kun én skive med makrell i tomat dekker ditt daglige behov for omega-3-fettsyrer, og at det også er en god kilde til andre viktige næringsstoffer? Slik får du enkelt i både deg og barna dine mange næringsstoffer det er lett å få i seg for lite av. Derfor er det kanskje ikke så overraskende likevel at dette pålegget er populært som aldri før?

 

Sunnhet og helse på boks

Stabbur-Makrell har en lang og stolt historie som strekker seg tilbake til 1958. Da kom Stabburets grunnlegger, Gunnar Nilsen, opp med ideen om å lansere gule bokser med makrellfilet i tomatsaus.

I 1957 hadde Stabburet kjøpt en liten hermetikkfabrikk i Fredrikstad, East Norway Canning, som hovedsakelig drev med salg av pir (liten makrell i hermetikk). Vanskelig råvaretilgang gjorde at produktet i beste fall var et sesongprodukt, og i 1958 var det spesielt ille med fangsten av pir. Det var da ideen om å bruke makrellfilet fra større fisk ble klekket ut. Lite visste man da at en ny klassiker hadde sett dagens lys.

Når vi lager Stabbur-Makrell brukes kun makrell av beste kvalitet. Fisken lever vilt, og fanges i havområdene utenfor Norge, Skottland og Danmark. I dag finnes Stabbur-Makrell i flere varianter, med ulik smak, konsistens og størrelse – slik at det skal være enda lettere for alle å finne sin egen favoritt.

 

Den gode smaken

Den viktigste grunnen til at nordmenn spiser så mye Stabbur-Makrell er den ubeskrivelig gode smaken. En ekstra fordel er at Stabbur-Makrell er noe av det sunneste du kan spise, og en enkel måte å spise mer fisk på. Fiskepålegget er også sunt for de voksne og har flere helsebringende effekter.

Fisk bidrar nemlig til normal hjerte- og karfunksjon. I tillegg fungerer hjernen din bedre med fisk som en naturlig del av ditt kosthold, siden de marine omega-3-fettsyrene har livsviktige funksjoner i hjernen. Det hjelper til med å opprettholde normalt blodtrykk, og er gunstig for synet – som du ser vil kroppen din ha veldig godt av at du spiser mer fisk.

Du får makrell på boks, beger eller tube, noe som gjør det enkelt å ha det både i kjøleskapet, i lunsjboksen og med på tur. Innfører du én skive med makrell i tomat i det daglige kostholdet for deg og resten av familien, gjør du helsen deres en tjeneste.

 

Search

Personvern

Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.Personvern, hold deg unna meg.