Ofte stilte spørsmål

Sunt kosthold

Det er under 1 % tilsatt sukker i en boks Stabbur-Makrell. Den søte smaken kommer først og fremst fra naturlig solmodne tomater.

En stor boks Stabbur-Makrell inneholder mindre enn 1 % salt, noe som er mindre enn i mange andre vanlige pålegg (som kokt skinke, hamburgerrygg og kyllingpålegg).

Ja, det stemmer. Vi regner 40 g Stabbur-Makrell som en passe mengde til en brødskive. Ernæringseksperter anbefaler at folk i alle aldre spiser 1-2 gram omega-3 fra fisk hver dag. Spiser du en skive med Stabbur-Makrell fra boks er du sikret dette. En enda enklere måte å spise et beger «Perfekt til en skive», som inneholder 40 g saftig, grovhakket Stabbur-Makrell og er lett å smøre rett på skiva.

Barn og Omega-3

Fettsyren DHA er viktig for en optimal utvikling av hjernen. Flere studier er nødvendig for at vi kan si noe med sikkerhet om intelligens og Omega-3. En doktorgradsstudie ved Universitetet i Oslo, utført på norske kvinner, viste imidlertid at gravide som fikk tran fra uke 17 og frem til tre måneder etter fødselen, fikk barn som scoret høyere på intelligenstester ved fire års alder, enn barn av mødre som fikk maisolje.

Jo før, jo heller! Fisk bør inkluderes i kosten fra barnet er et halvt år, og alle fiskeslag kan brukes. Fet fisk som makrell, laks og ørret inneholder mest av de viktige Omega-3 fettsyrene. Hvis barnet ditt har risiko for å utvikle allergi, spør om råd på helsestasjonen.

Ernæringseksperter anbefaler 1 til 2 gram Omega-3 fra fisk hver dag. Dette kan man enten få ved å spise 40 g Stabbur-Makrell, spise annen fet fisk eller ta tran.